Rychlý kontakt: +420 603 856 161, info@peops.cz
Rekonstrukce bytových jader, bytů a koupelen

Nábytek do koupelny

Důležitou součástí každé koupelny je kromě zařizovacích předmětůi nábytek, který nám slouží k ukládání ručníků a hygienických potřeb. Jeho množství volíme samozřejmě podle prostoru, který máme k dispozici. Pro malé koupelny je základem skříňka pod umyvadlem a galerka nad ním. Pokud máte k dispozici prostor větší, pak je dobré volit nástěnné modely – kvůli lepší možnosti vytírání. U sestavy se soklem je nutné dbát na jeho materiál, který musí být zvlášť odolný, protože je často vystaven vodě.

 

Materiál

V koupelně je téměř pořád zvýšená vlhkost, díky které je nábytek permanentně namáhán. Z toho důvodu je nutné volit sestavy, které jsou pro koupelny přímo určené. Nejde jen o kvalitní povrchovou úpravu, ale také o kvalitně provedené voděodolné spoje. I tak máme na výběr z mnoha materiálových variant, jako je například masivní dřevo, natřené voděodolným lakem nebo MDF deska opatřená vysokotlakou fólií, laminem nebo dýhou. Možné je samozřejměpořídit nábytek i skleněný, nerezový, plastový (akrylátový) nebo z umělého mramoru.

 

Extravagance jako jsou exotické dřeviny nebo přírodní kámen také nejsou dnes výjimkou.

 

Pokud si koupíte stavebnici, kterou si doma svépomocí budete montovat a instalovat, nemůžete očekávat tak vysokou kvalitu spojů a tedy i životnost.

 

Ostatní komponenty

Stejně jako u jiného nábytku je nutné dbát na detaily i na vnitřní vybavení skříní. Je vhodné zkontrolovat kvalitu pantů a jaké nám umožní otevírání, u zásuvek pak především kvalitu výsuvůa dojezdovou brzdu, která umožní tiché a spolehlivé zavírání.